Δραστηριότητες

Ποδήλατο βουνού / Πεζοπορία


Την περιοχή γύρω από το αγρόκτημα, μπορεί κανείς να εξερευνήσει μέσω των παλιών της μονοπατιών, που προσφέρονται για πεζοπορίες και ποδήλατα βουνού. Τα μονοπάτια ήταν οι παραδοσιακοί δρόμοι μεταξύ των οικισμών αλλά και μεταξύ των ελαιοκτημάτων, δημιουργώντας ένα πυκνό δίκτυο που απλώνεται ομοιόμορφα σε όλη την περιοχή.
Αν σε γοητεύει η ιδέα να πεζοπορείς δίπλα και μέσα στο ποτάμι, τότε το River Trekking είναι η εμπειρία που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις. Η περιοχή Καστελος 3km μέσα σε πλατάνια, βελανιδιές και λεύκες κάνει την εμπειρία αξέχαστη.

Μανιταροεξορμήσεις


Τα μανιτάρια είναι η αφορμή γιά να έρθει κανείς σε άμεση επαφή με τη φύση. Σε προσκαλούν να τα ψάξεις, να τα αναζητήσεις και έχοντας τη συνήθεια να φυτρώνουν σε πολλά διαφορετικά και αναπάντεχα σημεία, σε μυούν στη μαγεία και τις υπέροχες φυσικές ομορφιές του βουνού. 
Εκτός από την απόλαυση που προσφέρει η εξερεύνηση του δάσους, οι μανιταροεξορμήσεις γύρω από το Αγρόκτημα Τουμπα  είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς τα τοπία του νησιού και να περιηγηθεί μέσα σε πευκοδάση , σε θαμνότοπους και ξέφωτα αλλά και σε παραποτάμιες περιοχές, όπου φυτρώνουν όλες τις εποχές του χρόνου εκατοντάδες είδη άγριων μανιταριών. Πρέπει να κινείστε μέσα στο δάσος με ασφάλεια και σεβασμό προς αυτό και τα δώρα του, χωρίς να προκαλείται ζημιά στο ευαίσθητο οικοσύστημα του δάσους.
Αυτό που θα χρειαστείτε είναι αδιάβροχα, μπότες ,καλαθάκια, μαχαίρια χειρός ή σουγιαδάκια και γενικά ένδυση που να ταιριάζει στο βουνό… 

Παρατήρηση πουλιών


To birdwatching, δηλαδή η παρατήρηση πουλιών στο φυσικό τους περιβάλλον, είναι μια δραστηριότητα πολύ γνωστή σε πολλές χώρες της Ευρώπης ,ενώ στην Ελλάδα διαδίδεται όλο και περισσότερο. Το Βirdwatching είναι κάτι παραπάνω από ένα χόμπυ, είναι μία εξαιρετική σωματική και πνευματική άσκηση, μία ευχάριστη δραστηριότητα γιά όλες τις ηλικίες που συμπληρώνει μία σειρά από άλλα χόμπυ και σπορ, όπως η φωτογραφία και η πεζοπορία.
Το Βirdwatching εκτός από διασκεδαστική, είναι και μία χαλαρωτική δραστηριότητα. 

Yoga


Τι πιο όμορφο όταν κάνεις yoga να έχεις γύρω σου την φύση, τις μυρωδιές της και την ηρεμία της. Με μία μόνο πρόταση θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η yoga είναι η παρατήρηση της αναπνοής. Όταν δε η αναποή αυτή πραγματοποιείται στη φύση, τότε τα οφέλη είναι διπλά, καθώς η παρατήρηση το σώματος και του μυαλού συμβαίνουν στις πιο ιδανικές συνθήκες. Το καθαρό οξυγόνο, τα χρώματα της φύσης, οι ήχοι των ζώων και το δροσερό αεράκι κάνουν την εμπειρία της πρακτικής της yoga στο δάσος καλύτερη και πιο αναζωογονητική. Δεν είναι τυχαίο που οι θέσεις, οι άσανας όπως ονομάζονται, έχουν δανειστεί τα ονόματα τους από τα στοιχεία της φύσης κι του ζωϊκού βασιλείου. Ίσως και ως ένδειξη σεβασμού προς το περιβάλον, άλλα σίγουρα και σε σχέση με το γεγονός ότι η φύση και τα ζώα έχουν να μας διδάξουν πολλά για τον εαυτό μας και τον εσωτερικό μας κόσμο.

Ιππασία


Στο αγρόκτημα τούμπα προσπαθούμε να επαναφέρουμε την υπό εξαφάνιση ντόπια ράτσα αλόγων, τον Μύντιλη. Με χαρακτηριστικά χαμηλό ανάστημα και ιδιαίτερο περπάτημα, ο Μύντιλης είναι άλογο απόλυτα προσαρμοσμένο στο ορεινό περιβάλλον της ιδιαίτερης πατρίδας του. Το αγρόκτημα τούμπα έχει συνδεθεί με την ιππασία, δυστυχώς αυτό το διάστημα δεν προσφέρονται διαδρομές με τα άλογα, είναι όμως στα άμεσα σχέδια μας. Μπορείτε όμως να τα δείτε, να τα χαϊδέψετε και να τα ταΐσετε. Είναι φιλικά τόσο σε μεγάλους όσο και σε παιδιά!!

Διαδρομές off road


Οι δασικοί δρόμοι Καριώνας-Αγιάσος προσφέρουν διαδρομές off road, ώστε να έχετε μια συναρπαστική εμπειρία είτε με αυτοκίνητο 4χ4 είτε με μηχανές enduro ή motocross.

Πικ Νικ


Λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να αντισταθούν σε ένα καλό πικ νικ… Το καλύτερο πικ νικ δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αγαπημένη τοποθεσία, μια απίθανη παρέα, ένα αναπαυτικό μέρος για να καθίσετε και φυσικά, μερικές νοστιμιές!

Εργαστήρι Μωσαϊκού


Στο αγρόκτημα πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές ημερίδες κατασκευής μωσαϊκού, όπου με τη βοήθεια έμπειρων ατόμων σε διάφορες καλλιτεχνικές πρακτικές μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας έργο τέχνης. Το μόνο που πρέπει να φέρετε είναι τις δημιουργικές ιδέες και το πάθος σας για την τέχνη!

Scroll to Top